Puhelinpäivystys
toistaiseksi keskiviikkoisin klo 11-12 
044 215 2523

 

Portaikossa cmyk

 Hengitän sisään, kehoni on tyyni. Hengitän ulos, hymyilen. Olen läsnä tässä ja nyt. Tämä hetki on ihmeellinen.
-Thich Nhat Hanh

Leena Karmakallio

Olen Suomen Joogaliiton hyväksymä jooganopettaja. Uusiseelantilaisen jooganopettaja Donna Farhin opettajakoulutukseen osallistuminen täydensi saamaani opetusta. Simon Borg-Olivierin ja Susi Hatelyn korkealaatuiset interaktiiviset on-line kurssit jotka ovat keskittyneet toiminnalliseen anatomiaan sekä Leslie Kaminoffin anatomiakurssi ovat syventäneet kehotietämystäni. Monien somaatispainotteisten kurssien myötä joogani on kehittynyt terapeuttisen joogan suuntaan – pois suunnasta jossa pyritään mallintamaan kuvien ehdottamia asentoja. Hengityksen ja muiden sisäisten viestien avulla etsiydytään miellyttävään paikkaan jossa on tasapaino, tarkkuus, vapaus, helppous, pehmeys, vahvuus ja sisäisen voiman virtaus.

Kaikkia näitä elementtejä tarkkailtiin jo SJLn opettajakoulutukseni aikana. Nyt ne ovat kypsyneet ja syventyneet ja on ilo viedä joogaajia hiljentävän ja energisoivan joogan suuntaan.

Tunneillani on mukana pranayamaharjoituksia, meditaatioon vievää keskittymistä ja restoratiivisia harjoituksia.

Olen myös toiminut yhdistyksen puheenjohtajana ennen ulkomaille (Malesiaan) lähtöäni jossa vietin 5 vuotta ja palasin kotiin syksyllä 2015. Erityisesti intialaiseen kulttuuriin tutustuminen on syventänyt joogan aseman ymmärtämistä intialaisessa elämäntavassa. Vuonna 2013 osallistuin ikimuistettavaan pyhiinvaellusmatkaan (Chad Dham) Himalajan pyhiin temppeleihin. Matkan järjesti Malesian joogayhdistys, jonka opetuksia seurasin aktiivisesti.

Tavallisten joogatuntien lisäksi opetan mielelläni erityisalueisiin keskittyviä työpajoja. Viime vuoden aikana olen käsitellyt työpajoissani psoas-lihasta, osteoporoosia ja joitakin Donna Farhin opetuksen periaatteita. Lisäksi sydän, lantionpohjalihakset ja kyfoosi ovat erityisaiheitani. Kaikkiin näihin liittyy hyvän ryhdin tutkiminen. Opetukseni on suunnattu kaikille jotka ovat kiinnostuneet tekemään tutkimusmatkaa kehon sisään.