Kursseille ilmoittautuminen

Puhelinpäivystys
ma-to klo 11-14
044 215 2523

Korttimyynti

Lahjakortit

Jäsenkauppa

Asiakaspalaute

Portaikossa cmyk

 Hengitän sisään, kehoni on tyyni. Hengitän ulos, hymyilen. Olen läsnä tässä ja nyt. Tämä hetki on ihmeellinen.
-Thich Nhat Hanh

joogavideo-kuva

 

Olen valmistunut jooganopettajaksi Suomen joogaliiton pitkästä koulutuksesta 2012.

Harrastin ja opiskelin useita vuosia myös Iyengar-joogaa ja kävin kuuluisienkin opettajien kursseilla. Opin apuvälineiden käyttöä, dynaamisuutta ja tarkkuutta, mutta myös rauhoittavia restoratiivisia harjoituksia.

Buddhalainen meditaatio oli mukana parina joogaharjoittelulle vuodesta 2004, kävin myös retriiteillä.  Nykyään meditaatio on tärkeä kumppani hengitykselle ja Pranayama-harjoitukselle tai ihan vaan meditaatio.

Käytyäni 3 kertaa 3 vuoden aikana Ranskassa Sivananda Ashramissa kursseilla ja kerran Himalajalla, pääsin nyt keväällä -19 Orleansiin suorittamaan intensiivisen klassisen joogan opettajakoulutuksen ja vasta nyt tuntuu siltä, että alan vähän ymmärtää joogaa. 

Swami Sivananda on yksi nykyjoogan isistä, 1900-luvun alkupuolella Pohjois-Intiassa vaikuttanut, alunperin lääkäriksi opiskellut, erittäin vaikuttava Opettaja, josta tuli monien länteen lähteneiden tulevien Gurujen oppi-isä. Hän oli valtavan aikaansaava ja spirituaalinen ja mm kirjoitti englanniksi yli 200 joogaa ja henkisyyttä käsittelevää teosta.
Puhtaimpana hänen opetustaan lännessä jatkoi Swami Vishnudevananda, joka alullepani
mm Kansainvälisen Sivananda jooganopettajakoulutuksen tultuaan Amerikkaan v. 1957.
Nykyään Sivananda joogakeskuksia ja Ashrameita on ympäri maailmaa.

Aloitan syksyllä Sivanandajoogan peruskurssin Joogahuoneella; siihen kuuluu asteittain etenevä asanaharjoitus, hengitysharjoituksia, alku-ja loppumantrojen opettelua ja rentoutumista.