Puhelinpäivystys
toistaiseksi keskiviikkoisin klo 11-12 
044 215 2523

 

Portaikossa cmyk

 Hengitän sisään, kehoni on tyyni. Hengitän ulos, hymyilen. Olen läsnä tässä ja nyt. Tämä hetki on ihmeellinen.
-Thich Nhat Hanh

Image

 

 

 

 

 

Ensimmäinen kosketukseni joogaan sain joogakirjallisuuden kautta, itsekseni harjoitellen. Ensimmäinen jooganopettajani oli Intiassa joogaa opiskellut Janne Kontala. Hänen ohjauksessaan kävin hathajoogan alkeis- ja jatkokurssit, jonka  jälkeen jatkoin hänen oppilaanaan hänen silloisella joogakoulullaan. Vähitellen heräsi halu itsekin ohjata ja hakeuduin koulutukseen Saarijärven Joogaopistolle. Valmistuin jooganopettajaksi marraskuussa 2011.

 

Parhaiten ohjaustapaani kuvaavat: terapeuttinen, itseä kuunteleva, virtaava, sthira‑sukha. Lue haastattelu

Katso Marjan lempeän taipuisaa joogaa...

Kierto

Marraskuussa 2007 aloitin jooganopettajan syventävät opinnot. Koulutukseni aikana minulla on ollut onni saada opetusta monilta hyviltä opettajilta. Syventävissä opinnoissani opettajinani ovat Eeva Koistinen, Soilikki Suntola ja Ulla-Maija Mäkinen.

Jooga on jokaiselle henkilökohtainen kokemus. Kun jooganopettaja työskentelee omasta kokemuksestaan ja persoonastaan käsin, hän voi luoda ohjauksessaan oleville olosuhteet itsensä kuuntelemiseen ja joogan kokemiseen.

Pyrin siihen, että ohjaamissani joogaharjoituksissa toteutuisi lempeys ja lujuus, läsnäolo ja hiljentyminen. Suurin toiveeni on, että tunnilla olijat löytäisivät yhteyden omaan sisäiseen ohjaajaansa, viisauteensa, johon voi turvautua myös joogaharjoituksen ulkopuolella, arkielämässä. Fyysisten harjoitusten myötä lisääntyvä oman kehon tuntemus voi johtaa vähitellen lisääntyvään itsetuntemukseen myös syvemmällä tasolla.

 

Image
ImageJanusirsasana eli Pää polveen
 

 

Marjan haastattelu

Joogaikä    11+ vuotta

Oman joogapolun 5 tärkeintä virstanpylvästä
1.    Alaselän kipuilun vuoksi kiinnostuin joogasta.
2.    Janne Kontalan alkeis- ja jatkokursseille osallistuminen.
3.    Jooganohjaajakoulutuksen aloittaminen ja valmistuminen v. 2005.
4.    Ensimmäiset kokemukset Eeva Koistisen ohjauksessa.
5.    Jooganopettajan opinnot, jotka nyt alkavat olla loppusuoralla.

Huippuhetki joogassa
Kun oma asenne ja olosuhteet harjoituksessa ovat oikeat, koen kotiin tulemisen tunnetta, että kaikki on niinkuin pitääkin, kaikki on hyvin. Rauha laskeutuu.    

Aallonpohja joogassa
Polvitapaturman sattuessa huolestuin, miten nyt käy joogaharjoituksen. Opin, että yksi jäykkä polvi ei ole mikään este joogalle. Esteet ovat mielessä.

Kevyttä joogassa
Mikä tahansa asento tasapainon löytyessä.

Painavaa joogassa
Kahdeksan portaan tien Yama (suhde toisiin) ja Niyama (suhde itseen).   
   
Joogahaave   
Yama ja Niyama toteutuisivat elämässäni yhä enenevässä määrin.

Lempiasana   
Ei lempiasanaa, mutta mieluisin tapa harjoitella: tarkkaavaisuuden avulla mieli, hengitys ja ruumis saatellaan lähemmäs toisiaan, hiljentyminen alkaa jo harjoituksen aikana ja syvenee lopun istuma-asennossa.       

Harjoittamani jooga   
Hatha - Raja

Oma jooga viidellä sanalla   
Sthira – sukha, matka itseen ja itsen kanssa, itseä kuunteleva, ei-suorittava.
   
Haluan oppilaani oppivan minulta   
Toivon kaikkien löytävän oman sisäisen ohjaajansa/viisautensa, tueksi myös joogamaton ulkopuolelle, sekä oppivan arvostamaan ja kunnioittamaan ruumistaan, joka viisaudessaan pyrkii jatkuvasti kohti tasapainoa. Päämäärä on elämä, jooga on keino.