Leena Karmakallio

Leena Karmakallio
“ENEMPI ON VÄHEMPI”

Joogatuntini on tutkimusmatka elävään kehoon, ei mallintaen kuvia vaan etsien tietä tuntemuksien kautta. Ehkä tiedetään päämäärä minne ollaan menoassa (esim kierto), mutta koska jokaisen keho on erilainen niin matkan teko, tuntemukset ja löydöt vaihtelevat. Lähdetään samasta pisteestä mutta saavutaan … jonnekin, kukin omalla tavalla, omaan päämäärään. Jokaisen hengitys on erilainen ja myötävaikuttaa matkan tekoon. Matkalla keho saa yksinkertaista ja monipuolista liikettä joka kosteuttaa kalvostoja, pumppaa verisuonia, avaa lymfakiertoa, tuo joustavuutta ja voimaa. Tunti alkaa savasanassa jossa tutustutaan kehon tuntemuksiin ja viesteihin (skannataan keho). Sama tehdään tunnin lopussa ja siten voidaan huomioida onko tunti tuonut jotain muutosta kehoon.
Tavallisten joogatuntien lisäksi opetan mielellään erityisalueisiin keskittyviä työpajoja. Viime vuoden aikana käsiteltyjä aiheita ovat olleet psoas-lihas (lannelihas), osteoporoosi, sydän ja joitakin Donna Farhin opetuksen periaatteita.

Olen SJL- jooganopettaja (valmistumisvuosi 2006). Tähän vakaaseen perustaan on tullut matkan varrella erilaisten joogalajien tutustumisten kautta lisää tietoa ja taitoa. Erityisen tärkeää on ollut osallistuminen uusi-seelantilaisen jooganopettaja Donna Farhin opettajakoulutukseen. (Häneltä on suomennettu mm. Kehon ja mielen joogaa ja Jooga ja elämän voima.) Se opetti ymmärtämään kehon linjauksien tärkeyden ja tutustutti BMC-menetelmään. Donnan oppilaan Lisa Petersenin työpajat ovat syventäneet BMC-menetemän ymmärtämystä. Menetelmän erinomainen opettaja Suomessa on Carola Haaparinne. Scaravellijooga on kiinnostava. Tällä hetkellä sydäntä lähellä on somaattiset menetelmät, erityisesti Thomas Hannan kehittämä somatiikka. Lisa Petersenin kautta yhteys joogan ja somatiikan välillä selkityy ja syvenee. Keho kaikkinensa ja kehon luonnollinen liike ovat kiinnostukseni kohteena.
” Hitaus tuo syvyyttä”

Suomen Joogaliitto -logo

Helsingin Joogayhdistys ry
on Suomen Joogaliiton
jäsenyhdistys.

Joogahuone-asanoija
Joogahuone-asanoija

Helsingin Joogayhdistys ry 2021 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Helsingin Joogayhdistys ry 2021 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.