Tervetuloa joogaamaan!

Tervetuloa joogaamaan Helsingin Joogayhdistyksen tunneille Joogahuoneelle Hämeentielle tai Rastilan toimipisteeseemme!

Tunneille voit tulla ilmoittautumatta, ja maksaa paikan päällä joko kertamaksulla tai 15, 10 sekä 5 kerran korteilla.

Tunnit Joogahuoneella

Syksyn 2020 tunnit (7.9.2020 alkaen)

Päivä Aika Tunti Ohjaaja
Maanantai 10:15–11:15 Lempeä aamujooga Jore
16:30–18:00 Sivanandajooga Eija
18:30–20:00 Yin-jooga Sina / Tina
Tiistai 10:00–11:30 Lempeä aamujooga Eira
12:00–13:30 Keskipäivän hathajooga Kateriina
17:00–18:30 Selkäjooga Karin / Marja
Keskiviikko 10:00–11:00 Asahi 4.11. alkaen Keijo
12:00–13:30 Seniorijooga Liisa
16:30–18:00 Hathajooga Leena
18:30–20:00 Slow Yoga Timo
Torstai 10:00–11:30 Lempeä aamujooga Annika
16:30–18:00 Hathajooga Nora / Hilkka
18:30–20:00 Yin-jooga Tina
Perjantai 15:00–15:45 Lasten jooga (9–12-v) (30.10. alkaen) Emma
16:00–16:30 Lasten jooga (4–8-v) (30.10. alkaen) Emma
17:00–18:30 Teematunti: ei tuntia 9.10.
Lauantai 10:30–12:00 Lempeä aamujooga Vaihtuva ohjaaja
Sunnuntai 10:30–12:00  Suuntaa sunnuntaihin joogaten (11.10.–1.11.) Outi

Tunnit Rastilassa

Syksyn 2020 tunnit (31.8.2020 alkaen)

Päivä Aika Tunti Ohjaaja
Maanantai 19:00–20:30 Hathajooga ja meditaatio Päivi / Jaana
Torstai 17:00–18:30 Lujan lempeä jooga Liisa
19:00–20:30 Yin-jooga Jessica

Alkeiskurssit ja erikoiskurssit Joogahuoneella

Järjestämme Joogahuoneella joogan alkeiskursseja sekä erityisiin teemoihin liittyviä erikoiskursseja, työpajoja, tapahtumia ja jäseniltoja.

SIIRRETÄÄN SAIRAUSTAPAUKSEN VUOKSI! Asahi ja stressinhallinta - luento ja harjoitus su 25.10. klo 13-15

 SIIRRETÄÄN SAIRAUSTAPAYKSEN VUOKSI! Asahi ja stressinhallinta – luento ja harjoitus su . klo 13-15

 • Asahiharjoitus (45 min), Keijo Mikkonen
 • Luento stressinhallinnasta (75 min), Marja Mikkonen

Funktionaalisen lääketieteen mukaan on viisi asiaa, jotka sairastuttavat meidät: myrkyt, mikrobit, allergeenit, huono ruokavalio ja stressi.

Luennolla keskitytään näistä yhteen, stressiin:

 • stressitekijöistä
 • stressimekanismista
 • akuutista stressireaktiosta ja mitä elimistössä silloin tapahtuu
 • kroonisesta stressistä ja sen vaikutuksesta elimistöömme
 • stressinhallintakeinoista
 • asahista stressinhallintakeinona

Ohjaajat

Keijo Mikkonen
(Asahin kehittäjä, liikunta-alan ammattilainen, ammattivalmentaja)

Olen toiminut liikunta-alan yrittäjänä 30 vuotta. Perustin Lauttasaaren liikuntakeskuksen (aiemmin Budocenter) vuonna 1988.

Olen suorittanut mm. liikunnanohjaajan ja ammattivalmentajan tutkinnot. Valmentajakokemusta minulle on kertynyt kouluissa liikunnanopettajana, useiden liigajoukkueiden (mm.HIFK ja HJK) ja yksilöurheilijoiden fysiikkavalmentajana sekä kotimaassa että ulkomailla.

Perustin Helsingin karateklubin vuonna 1978 ja seura toimii edelleen aktiivisesti. Karatessa olen 5.dan ja moninkertainen arvokisamitalisti sekä Helsingin karateklubin päävalmentaja.

Vuodesta 2004 olen ollut mukana kehittämässä Asahia, suomalaista terveysliikuntamuotoa. Nykyään koulutan Asahi-ohjaajia ja ohjaan säännöllisesti Asahi-tunteja. Vierailen viikoittain kertomassa Asahista ja Asahin terveysvaikutuksista erilaisissa tilaisuuksissa.

Haluan tuottaa ihmisille hyvinvointia kiinnittämällä huomiota paitsi liikunnan iloon myös ruokavalioon, uneen ja lepoon sekä stressinhallintaan.

Maikki Mikkonen
(Hammaslääkäri, Asahi-ohjaaja)

Valmistuin hammaslääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1988 Helsingin Yliopistosta. Vuodesta 1991 olen toiminut yksityishammaslääkärinä ja tällä hetkellä pidän omaa vastaanottoa Hammaskeijuissa Töölössä.

Töiden ohella opiskelen Pro Health Oy:n järjestämässä koulutuksessa funktionaalista lääketiedettä ja ravitsemusta; olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta yksilön terveyteen ja sairauksiin.

Asahi-ohjaajaksi valmistuin keväällä 2016 ja olen ohjannut pienryhmiä harrastuksena ja omaksi ilokseni.

Peruskursseilla kerron stressistä ja asahista stressinhallintakeinona, ravitsemuksesta sekä muistakin terveyteen liittyvistä aiheista.

Hinta 25 € / 20 €

Hyvinvointia syksyyn: Iloa ja elinvoimaa kasveista 1.11. klo 13-16 ohjaaja Outi Finni

Iloa ja elinvoimaa kasveista

Sunnuntaina 1.11.2020 klo 13–16 Joogahuoneella

Moni tietää jo nokkosen ja voikukan käyttökelpoisiksi, mutta mitä muuta kasvimaailma tarjoaa hyvinvoinnin edistämiseen? Mitkä kasvit sopisivat juuri tähän vuodenaikaan? Löytyisikö kasveista apu vastustuskyvyn ylläpitämiseen, mielen virkistämiseen tai kuivan ihon hoitamiseen?

Kurssi johdattelee fytoterapian perusteisiin ja antaa vinkkejä kasvien hyödyntämiseen kotikonstein. Painopiste on terveyden ylläpitämisessä ja vaivojen ennaltaehkäisyssä. Käymme läpi myös sen, miten välttää kasvien käytössä mahdolliset haitat.

Turvavälien säilyttämiseksi kurssi on luentomuotoinen. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle. Kurssin puolivälissä pidämme pienen tauon, jonka aikana tarjolla on kuumaa juotavaa ja mahdollisuus syödä omia eväitä.

Kurssin kouluttaja Outi Finni on fytoterapiaan perehtynyt jooganopettaja. Outi kerää, viljelee, säilöö ja hyödyntää kasveja moniin tarkoituksiin. Hän antaa asiakkailleen myös yksilöllisiä ohjeita kasvien käyttöön.

Ilmoittaudu kurssille 28.10. mennessä osoitteeseen jooga@joogahuone.fi

Hinta 40 € / 35 € jäsenille.

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi.

Perhejoogaa ja tunnetaitoja lauantaisin 31.10.2020 alkaen

Perhejoogaa ja tunnetaitoja lauantaisin 31.10. alkaen

Perhejoogaa & tunnetaitoja kokonaisuus Joogahuoneella Hämeentiellä lauantaisin 31.10.2020 alkaen klo 13–14.

Perhejoogassa lapset ja aikuiset joogaavat lasten joogasadun yhdessä. Lapsen kanssa joogaamassa voi olla vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi tai muu läheinen. Tunti tarjoaa lapselle ja aikuiselle yhteistä aikaa ja läsnä olevaa yhdessäoloa. Perhejooga on suunnattu 3-8 -vuotiaille. Perhejoogatunnin kesto on 60 minuuttia, joka sisältää pienen tauon. Tunnin ensimmäinen osion aikana joogaamme yhdessä joogasadun. Tunnin toinen osio sisältää tunnetaitoja vahvistavia harjoituksia yhdessä erilaisia menetelmiä hyödyntäen.

Lapset hyötyvät joogasta monella tavalla. Se vahvistaa sekä lasten fyysistä suoristuskykyä että keskittymiskykyä. Erilaiset venytykset ja hengitys auttavat rauhoittumaan ja poistavat jännitystä niin kehosta kuin mielestä. Jooga vahvistaa myös luustoa ja lihaksistoa sekä tarjoaa työkaluja rentoutumiseen ja lepoon. Useat jooga-asanat eli liikkeet ja asennot vahvistavat kehoa monipuolisesti hellien. Tasapainotteluun pohjautuvat asennot parantavat keskittymiskykyä, ryhtiä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa myös monipuolisesti rytmitajua ja koordinaatiokykyä sekä vaikuttaa lapsen luovuuteen ja tunneälyyn.

Aikuiselle perhejoogatunti tarjoaa mahdollisuuden keskittyä nauttimaan osallisuudesta ja yhteisestä ajasta lapsen kanssa. Omaa lasta ei tarvitse ohjata, vaan aikuinen voi rauhoittua seuraamaan, miten lapsi keskittyy satuun. Joogamatolla voi myös herätellä omaa sisäistä lastaan heittäytyen mukaan joogasadun vietäväksi.

Tunnetaito-osuuksissa tutustutaan perustunteisiin erilaisia menetelmiä hyödyntäen. Tunnetaitoharjoittelu antaa välineitä mm. kiukun kesyttämiseen sekä jännityksen sietämiseen. Jokaisella kerralla on aiheena oma tunnetaitoihin liittyvä asia, jota käsittelemme. Ensimmäisellä kerralla tutustumme yleisesti tunteisiin ja siihen miten ne näkyvät ja tuntuvat meissä.

Mukaan tarvitset joustavat vaatteet, pienen evään sekä omat matot (mahdollisuuksien mukaan).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset posti.jemmanen@gmail.com tai Messenger-viestillä Jemmanen. Mukaan mahtuu max. 10 paria.

Kokonaisuuden hinta on Joogayhdistyksen jäsenille 100 € / pari / 5 krt, muille 105 € / pari / 5 krt + materiaalimaksu 10 €.

(Mikäli tunneilla on tilaa, mukaan pääsee myös kertamaksulla 22 € / 23 € kerta + materiaalimaksu 2 €)

Noudatamme tunneilla hyvää käsihygieniaa. Tulethan tunneille vain terveenä!

Tunnit yrityksille ja järjestöille

Helsingin Joogayhdistys tarjoaa palveluja yrityksille ja järjestöille. Voit myös pyytää meiltä yksityistunnin kaveriporukallesi.

Alla esimerkkejä palveluistamme, joita voimme muokata yrityksesi tai järjestösi tarpeisiin.

Demotunti

Joogaharjoitus, jonka HJY:n ohjaaja tulee pitämään asiakkaan luokse. Demotunnin tarkoituksena on antaa osallistujille konkreettinen käsitys siitä, mitä on hathajooga. Demotunnin lopuksi voidaan varata noin puoli tuntia kysymyksiin ja keskusteluun. Demotunteja on pidetty mm. oppilaitosten liikuntatunneilla, lapsiryhmälle päiväkodissa, pankin työntekijöille ja jopa polttariporukoille!

Yritystunti

Säännöllinen viikottainen joogaharjoitus yrityksen työntekijöille. Harjoitus pidetään joko Joogahuoneella, yrityksen omissa tiloissa tai sille voidaan vuokrata tila muualta. Yritystunnin kesto on 1 tai 1,5 tuntia ja taso sekä kertojen määrä voidaan sopia yrityskohtaisesti. Hinta määräytyy edellämainittujen toiveiden mukaisesti.

Huom! Tunnit on mahdollista saada myös englanninkielisenä.

TYKY-päivät

Työkyvyn säilyttäminen ja terveenä pysyminen ovat yrityksen työntekijöille sekä yrittäjille kilpailukyvyn ydinasia. TYKY-toiminta tukee osaltaa työssä jaksamista ja työkyvyn säilyttämistä. Tätä kautta se parantaa yrityksen kannattavuutta ja toimintakykyä kestävällä tavalla.

Tarjoamme edullisen TYKY-paketin, joka mahdollistaa TYKY-toiminnan myös pienille yrityksille ja järjestöille. Räätälöimme teidän ryhmälle sopivan paketin. Ryhmä voi kokoontua HJY:n tiloissa, jos sopiva vapaa aika löytyy tai yrityksen omissa tiloissa tai ryhmälle voidaan vuokrata tila ulkopuolelta.

Erilainen ja rauhoittava TYKY-päivä kohentaa työmotivaatiota ja luo hyvää yhteishenkeä!

Kurssit potilasjärjestöille

Tarjoamme yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa. Joogaa voidaan käyttää apuna kuntoutuksessa monissa kroonisissa sairauksissa. Tällaisia sairauksia ovat esim. diabetes,astma ja hermoston sairaudet. Säännöllisellä joogaharjoituksella voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin asioihin

 • fyysinen yleiskunto
 • painonhallinta
 • kehotietoisuus
 • hormonitasapaino
 • sokeritasapaino
 • ääreishermoston ja verenkierron aktivointi
 • stressi ja unettomuus

Kiinnostuneen potilasjärjestön kanssa voimme perustaa säännöllisesti kokoontuvan joogaryhmän. Joogaharjoituksen sisältö voidaan räätälöidä kuntoutettavan ryhmän tarpeiden mukaan. Pyrimme löytämään joogaohjaajan, jolla on kokemusta ja erityisosaamista kyseisen ryhmän tarpeisiin.

Säännöllisesti kokoontuvan joogaryhmän hyvä koko on 15–20 henkeä. Joogaryhmä voi kokoontua potilasjärjestön tiloissa tai sille voidaan vuokrata tilat ulkopuolelta.

Tuntikuvaukset

Asahi ja Jooga

Asahi ja Jooga -harjoitus muodostuu suomalaisesta terveysliikuntamuodosta (Asahi) ja lempeästä hathajoogasta. Asahi on saanut vaikutteita kiinalaisesta terveysliikunnasta (taji, qigong).

Asahi ja Jooga -harjoituksen keskeinen tavoite on tietoinen liike, joka herättää tietoisuuden itsestä samalla eheyttäen mieltä. Harjoitus myös vahvistaa, avaa ja rentouttaa kehoa sekä luo kehoon joustavuutta ja tasapainoa. Harjoitus sopii kaikenikäisille ja myös erinomaisesti senioreille.

Harjoituksen johtava periaate on vapaan luonnollisen hengityksen ohjaama tietoinen liike, jossa liikkeen hitaus ja sisäinen aistiminen on keskeistä. Harjoituksen rakenne: virittäytyminen harjoitukseen, Asahi-harjoitus (n. 30 min) ja hathajooga (n. 60 min).

Hathajooga ja lempeä aamujooga

Hathajooga on kokonaisvaltainen menetelmä hyvän fyysisen terveyden saavuttamiseen ja mielen tasapainon kehittämiseen. Harjoituksessa kunnioitetaan kunkin harjoittajan lähtötilannetta ja harjoitusta muunnellaan tarvittaessa kullekin sopivaksi. Harjoittajan oma luonnollinen ja rauhallinen hengitys ohjaa liikkeitä ja harjoituksen kulkua. Harjoituksessa aktiivisuus (tekeminen) ja passiivisuus (vastaanotto) vuorottelevat. Harjoitus on muodoltaan rauhallisempi kuin dynaamisessa hathajoogassa ja sopii kaikenikäisille.

Tarvittaessa käytämme hyväksi myös apuvälineitä. Ota mukaan liikuntaan sopivat tarpeeksi lämpimät vaatteet ja pieni pyyheliina.

Iyengarjooga

Iyengarjoogassa painotetaan erityisesti asanoiden hyvää ja turvallista linjausta. Jokaisella tunnilla on jokin teema ja asanoihin edetään vaiheittain, turvallisesti ja yksilöllisesti jokaisen kehon haasteet ja ominaisuudet huomioiden. Harjoittelun tukena käytetään apuvälineitä.

Iyengarjooga sopii kaikille: perusterveille ja kehon haasteiden kanssa painiville, aivan vasta-alkajista jo pidempään jooganneille.

Keskipäivän jooga

Kaikille sopivia helppoja, notkistavia, vahvistavia, tasapainoittavia ja rentouttavia joogaharjoituksia.

Lasten jooga

Lasten joogassa liikkeisiin eli asanoihin tutustutaan leikkien, sadun tai teeman muodossa. Tunnit pitävät sisällään joogaosion lisäksi hengityksen havainnointiharjoituksia sekä loppurentoutuksen. Liikkeet vaihtelevat kehoa ja mieltä virkistävien ja rauhoittavien liikkeiden välillä, joka tukee lasten itsesäätelytaitoja kokonaisvaltaisesti.

Pranayama ja meditaatio

Rentoutumisen kautta teemme aluksi Pranayamaan valmistavaa, keuhkoja avaavaa ja myrkkyjä kehosta poistavaa Kaphalabhati-harjoitusta asteittaisilla hengityksen pidätyksillä. Kaphalabhati tarkoittaa kallon kirkastamista, sillä harjoitus parantaa keskittymistä.

Rentoudumme ja jatkamme sitten Anuloma Viloma -vuorosierainhengitysharjoituksella, myös pienin pidätyksin. Anuloma Viloma -harjoitus virkistää energian kulkua kehon vasemmalla ja oikealla puolella ja tasapainottaa niitä. Se sopii hyvin meditaatioon valmistautumiseen. Lopuksi lyhyehkö meditaatiotuokio.

Perusteet käydään läpi joka kuukauden 1. kerralla, eli 9.9., 7.10., 4.11. ja 2.12.

Selkäjooga

Hathajoogaharjoitus, jossa keskitytään selkää ja niskaa hoitaviin ja kuntouttaviin sekä ryhtiä korjaaviin asanoihin. Näihin yhdistetään rentouttava hengitys ja liikkeen/asennon tietoinen itsesäätely.

Etsitään tasapainoa, ei vain selän alueella, vaan myös koko ruumiin ja mielen tasolla.

Seniorijooga

Seniorijooga on hathajoogaharjoitus, joka on suunnattu iäkkäämmille ihmisille.

Harjoituksessa tehdään klassisia jooga-asanoita ottaen huomioon iän mukanaantuomat ongelmakohdat kehossa. Asanaan edetään kiireettömästi valmistellen kehoa yksinkertaisin, kaikille sopivin liikkein ja tarjoten sääteltykeinoja ja vaihtoehtoisia asanoita.

Sivanandajooga

Sivanandajooga sopii jo aiemmin joogaan tutustuneille, ja jotka kaipaa hieman haastetta asana työskentelyssä. Tämä monipuolinen joogatunti (12 perusasanaa) myötävaikuttaa mielen tasapainon saavuttamiseen ja kehon sekä varsinkin selkärangan terveyteen ja notkeuteen. Sivananda-tunti pitää sisällään myös Pranayama-hengitysharjoituksia ja lopuksi syvärentoutuksen. Tunnilla annetaan myös haastavampia variaatioita jo pitkään jooganneille.

Tule rohkeasti kokeilemaan – moni yllättyy kuinka lempeän hathan jälkeen tämä vahva ja keskittynyt harjoitus jättää syvän kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen. Istuma-asennossa on hyvä ja vakaa olo jatkaa meditaatiota.

Slow flow

Tunti alkaa kehoa lämmittävillä virtaavilla liikkeillä ja etenee hitaiden vahvistavien asanaharjoitusten kautta kohti meditatiivisempia ja restoratiivisempia harjoituksia. Lopuksi teemme loppurentoutuksen ja hengitysharjoituksia. Tarvittaessa käytetään apuvälineitä, kuten blokkeja, vöitä ja peittoja, jotta saadaan linjaukset kohdilleen. Tunti sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Slow Yoga

Harjoituksessa erityinen fokus on meditatiivisen mielentilan aikaansaamisessa. Slow yogaa voidaan käyttää ehkäisemään stressiä, virkistämään kehoa ja mieltä, ja sen avulla voidaan kehittää harjoitusta maadoittavaan ja meditatiiviseen suuntaan.

Slow yogassa on kolme tärkeää tekijää:

 1. Asanoiden perusta rakennetaan tarkasti. Tämä varmistaa tehokkaan harjoituksen ja mahdollistaa viipymisen asanoissa.
 2. Asanoissa viivytään pidempiä aikoja. Jooga-asanat on suunniteltu aikaansaamaan muutoksia ihmisen psykofyysisissä systeemeissä. Tällaiset muutokset ovat voimakkaampia, kun asanoissa ollaan pidempiä aikoja ja asanoiden määrää lisätään kykyjen ja mahdollisuuksien kasvaessa.
 3. Meditatiivisten asanoiden painottaminen. Tällaisia ovat esimerkiksi ylösalaiset asanat, eteentaivutukset ja hitaat istuen tehtävät kierrot.

Yin-jooga

Yin-joogan asanaharjoitus on hidastempoinen, asanoissa viivytään 3-5 minuuttia. Tämä joogamuoto kohdistuu syviin sidekudoksiin, niveliin, nivelsiteisiin ja jänteisiin, voimakkaimmat vaikutukset tuntuvat kehon alaosassa, lantio, lonkat, alaselkä, reidet – tällä aluella on eniten jäykkää sidekudosta. Ikääntyessä joustavuus kaikissa nivelissä vähenee – Yin-jooga auttaa säilyttämään joustavuuden ja nivelten liikkuvuuden.

Yin-jooga opettaa sinua todella kuuntelemaan itseäsi, löytämään oma hiljaisuutesi. Yin-jooga antaa vastauksen ’Mitä on olla’ ja ’Hyväksyä mitä on’ tällä hetkellä Harjoitus on meditatiivinen, tehdään lämpimässä tilassa (nivelien takia) sekä tunnilla käytetään hiljaista Yin-musiikkia. Tämä jooga sopii kaikille jotka tuntevat joogan alkeet. Esim dynaaminen- ja Yin-jooga yhdessä muodostavat hyvän kokonaisuuden. Joogahuoneella Yin-jooga on yhdysvaltalaisen joogan opettajan –kouluttajan Paul Grilleyn opettamaa Yin-joogaa

Äijäjooga

Joogaa, hengitystä ja rentoutusta miehille. Tällä kurssilla on vapaus tehdä vähemmän ja vapaus tehdä enemmän, joten se sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille. Aikaisempaa joogakokemusta ei tarvita. Harjoitus etenee hitaasti ja on turvallinen. Opetus voidaan eriyttää ja soveltaa jokaisen tarpeen mukaan. Kurssilla tehdään jäykillekin miehille sopivia ja mukavia hathajooga-liikkeitä. Kehon jäykkyys ja (pienet) liikerajoitukset eivät siten estä osallistumasta tunnille.

Lempeän voimakkaiden perusharjoitusten avulla oman kehon rajoja kuunnellen, rauhallisesti hengitellen, venytellen ja rentoutuen etsimme uutta tasapainoa kehon ja mielen yhteistyöhön. Harjoitukset etenevät rennolla asenteella viikoittain vaihtuvien teemojen mukaan käsittäen kehoa valmistavia lattia- ja seisomaliikkeitä, eteenpäin taivutuksia, kiertoja, taaksepäin taivutuksia, sekä palauttavia, restoratiivisia harjoitteita. Pieniä lihaksia ja niveliä harjoitetaan ja huolletaan. Tunneilla tehdään myös tasapaino-, koordinaatio-, hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksen päättää loppurentoutus. Tavoitteena on vähitellen vapauttaa, virkistää ja tasapainottaa kehoa, mieltä ja hengitystä.

Hengityksellä on merkittävä rooli jokapäiväisessä arjessa. Kurssilla opit hengittämään oikein ja terveellisesti. Hengitys liitetään myös harjoitukseen sekä liikkeen kannattelijana että luomaan yhteyttä kehon ja mielen välille. Hengitys- ja keskittymisharjoitukset ovat helposti omaksuttavia.

Voit halutessasi ottaa oman alustan mukaan.

Käytännön ohjeita

Joogahuone, Jaana Haapa-AhoEi joogaan kipeänä

Älä tule joogaan flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton päivä ennen kuin aloitat harjoittelun uudelleen.

Älä syö ennen harjoitusta

Vältä ruokailua pari tuntia ennen harjoitusta. Mutta jos esim. työpäivän jälkeen olet nälkäinen, syö kevyt välipala. Voit juoda lasin vettä puoli tuntia ennen harjoitusta.

Joustava asu

Ota harjoitukseen joustava asu. Tarkista, ettei vaate kiristä mistään ja sallii venyttelyt ja taivuttelut esteettä. Erityisesti koulujen salit voivat joskus olla hieman viileitä, jolloin on hyvä pukeutua lämpimästi ja ottaa myös sukat mukaan.

Tunnille puhtaana ilman hajusteita

Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniastasi. Älä käytä hajusteita harjoitukseen tullessasi.

Rauhassa tunnille

Tule tunnille ajoissa. Joogahuoneen ovi avataan 20 min ennen tunnin alkua ja suljetaan, kun harjoitus alkaa. Harjoitukseen voit valmistautua jo sinne mennessäsi jättämällä ajatuksistasi päivän muut mietteet. Rauhoittunut mieli auttaa keskittymään joogaharjoitukseen alusta lähtien.

Kerro ohjaajalle erityistarpeista

Kerro ohjaajallesi mikäli sinulla on erityistarpeita, esim. selkä- tai muita tukielinongelmia tai olet raskaana.

Joogaharjoitus tehdään joogamatolla

Voit käyttää omaa joogamattoa. Joogahuoneella on myös tarjolla joogamattoja ja puhdistusainetta, jolla voit halutessasi suihkuttaa maton ennen käyttöä. Useimmissa muissa saleissa on käytettävissä alustoja. Joogamaton tai alustan päällä on hyvä pitää jotain omaa kangasta.

Joogatunnin kesto

Harjoitus kestää 1 – 2 tuntia, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon alussa ja lopussa.

Kuuntele itseäsi

Älä pakota itseäsi liikkeisiin, vaan kuuntele kehoasi. Pidä taukoa, jos asennot (asanat) tuottavat kipua, tuntuvat liian raskailta tai sinua alkaa pyörryttää.

Älä vertaa itseäsi muihin

Joogaharjoitus ei ole suoritus, siinä ei kilpailla eikä vertaille itseä muihin. Keskity omaan harjoitukseen ja kuuntele oman kehosi viestejä.

Lämmintä loppurentoutukseen

Loppurentoutusta varten on hyvä olla jotain lämmintä päällepantavaa. Joogahuoneella on peittoja tähän tarkoitukseen.

Joogasta elinvoimaa

Säännöllinen päivittäinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena. Voit antaa ajan omalle harjoitukselle vaikkapa aamuisin ennen töihin lähtöä tai iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Joogahuone-tunnus

AJANKOHTAISTA

LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksemme jäsenet
joogaavat jäseneduin.

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumat, tarjoukset
ja vinkit sähköpostiisi.

SOME

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa.

LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksemme jäsenet
joogaavat jäseneduin.

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumat, tarjoukset
ja vinkit sähköpostiisi.

SOME

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa.

Suomen Joogaliitto -logo

Helsingin Joogayhdistys ry
on Suomen Joogaliiton
jäsenyhdistys.

Joogahuone-asanoija
Joogahuone-asanoija

Helsingin Joogayhdistys ry 2020 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Helsingin Joogayhdistys ry 2020 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.