Tervetuloa joogaamaan!

Tervetuloa joogaamaan Helsingin Joogayhdistyksen tunneille Joogahuoneelle Punavuorenkadulle tai etätunneille!

Tunneille tulee varata paikka varausjärjestelmän kautta (12 henkeä/tunti) ja maksaa verkkokaupassa tai paikan päällä kertamaksulla tai 15, 10 sekä 5 kerran korteilla.

Huom! Lähitunnille voi tällä hetkellä osallistua enintään 12 henkilöä.

Etätunnit

Etätuntien osallistujamäärää ei ole rajattu. Maksathan etätunnit ennen osallistumistasi.

Torstaisin
7.30.-8.30 Somaattinen liike, Leena Karmakallio
Siirry etätunnille tästä >>

10.00–11.30 Lempeä hathajooga, senioritunti, Annika Törn-Raiskila
Siirry etätunnille tästä >>

Sunnuntaisin
18 – 19.30 Rauhallinen liike ja jooga, Leena Karmakallio
Siirry etätunnille tästä >>

Etätuntien maksaminen
Voit maksaa tunnin (10/12 €) Joogakaupassa tai pankkisiirtona yhdistyksen tilille FI77 2400 1800 0354 46. Laita viestikenttään tunnin päivämäärä. Jos käytät maksuun Joogahuoneen korttia, tee merkintä korttiisi.

Lähitunnit Joogahuoneella

SYYSKAUSI PÄÄTTYY 18.12.2021

Tunnit varataan varausjärjestelmän kautta.

Maanantaisin

10.00–11.30 Lempeä Hatha-jooga senioritunti, Eira Parppei

17.00–18.30 Dynaaminen Hatha-jooga, Jatkotunti   Eija Pusila-Verona

 

Tiistaisin

10.00–11.30 Lempeä, vahvistava jooga, Kateriina Kaukonen

17.00–18.30 Äitiysjooga , Vea Vainio

19.00–20.30 Lempeä Hatha-jooga, Hilkka Stotesbury

Keskiviikkoisin

10.00–11.30 Lujan lempeä jooga, senioritunti, Liisa Tuffner

17.00–18.30 Jooga ja Pranayama , Jorma Rusanen

Torstaisin

17 -18.30  Äijäjooga   Bengt Holmström

19.00–20.30 Yinjooga, Amira Zaghdoudi

Perjantaisin

12.15–13.30 Jooga ja mindfullnes, tauolla  Marke Murtomäki

17.00–18.30 Jooga ja äänimaljarentoutus  19.11.  Eija Pusila-Verona

Lauantaisin

10.00–11.30 Lauantain jooga, 27.11. Kateriina Kaukonen, 4.12. Marja Kuismin

Sunnuntaisin

18.00–19.30 Rauhallinen liike ja jooga, HYBRIDI, Leena Karmakallio

Rastilan toimipiste

Asukastalo Kulkurin lähijoogatunnit:

Maanantaisin

17.00–18.30 Kulkurin jooga, Marja Kuismin

Torstaisin

17.00–18.30 Kulkurin Lujan lempeä jooga, Liisa Tuffner

19.00–20.30 Kulkurin Hathajooga ja meditaatio, Jaana Haapa-Aho ja Päivi Romo

Alkeiskurssit ja erikoiskurssit Joogahuoneella

Järjestämme Joogahuoneella joogan alkeiskursseja sekä erityisiin teemoihin liittyviä erikoiskursseja, työpajoja, tapahtumia ja jäseniltoja.

Äitiysjooga, 2. ja 3. raskauskolmannes

Tiistaisin klo 17-18.15 Joogahuoneella, 4x + tutustumistunti

26.10. tutustumistunti, hinta: 5€

2.11.-23.11.2021, 1 kerran hinta:18€, koko kurssin (4 kertaa) hinta: 70€

Ohjaajana Vea Vainio Birthlight – raskaudenajan joogaopettaja sekä Purnajoogaohjaaja RYT200, tanssija
www.veavainio.com

Lempeät raskausaikaan soveltuvat harjoitukset vahvistavat, rentouttavat ja avaavat kehoa turvallisesti. Opit hoitamaan kehoasi ja mieltäsi helppojen jooga-, hengitys- ja rentoutusharjoitusten avulla sekä käyttämään ergonomisia asentoja ja siirtymisiä asennosta toiseen.

Tunneilla keskitymme erityisesti lantion seudun, alaselän, hartioiden sekä lantionpohjan huoltoon. Kyljen ja rintakehän pehmeät avaukset & hengitysharjoitukset laajentavat mm. hengityskapasiteettia ja lantion alueen lempeät liikkeet auttavat kehoa raskauden tuomissa muutoksissa ja valmistavat kehoa synnytykseen.

Osa liikkeistä sopii myös synnytykseen. Joogan liikeharjoittelusta voit saada apua erilaisiin kehon jännityksiin ja kipuihin.

Harjoitukset tukevat sinua luomaan läheisen ja rakastavan suhteen vauvaasi. Hengitys- ja mielikuvaharjoitusten avulla sinun on helpompi ottaa vastaan erilaisia raskauden aikana ilmeneviä tunteita hyväksyvällä ja myötätuntoisella asenteella.
Tunnit alkavat mieltä keskittävällä lyhyellä meditaatiolla sekä päättyvät loppurentoutukseen. Kurssi sopii raskauden 14. viikosta alkaen (2. ja 3. raskauskolmannes). Sinulla ei tarvitse olla aiempaa joogataustaa.

Ilmoittautuminen varaaheti-järjestelmään tai jooga@joogahuone.fi

Tervetuloa!

Joogan Alkeiskurssi

Pe 26.11.2021, klo 17-19.30 ja La 27.11.2021, klo 13–15.30
Hinta: 45 € / 40 €*, *jäsenet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset

Ohjaaja: Amira Zaghdoudi

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat tulla kokeilemaan joogaa aivan ensimmäistä kertaa, tai sinulle joka on jo käynyt tunneilla mutta haluaa palata perusasioiden ääreen.

Kahden kerran intensiivikurssilla tulemme tutustumaan lyhyesti joogan historiaan ja filosofiaan – mitä jooga on ollut, mitä se on tänään, ja mistä siinä oikeastaan on kyse.

Pääpaino on kuitenkin joogan periaatteita kunnioittaen harjoittelussa – harjoituksen avulla voimme oman kokemuksen kautta muodostaa ja syventää ymmärrystämme joogasta.

Molempina päivinä tulemme sukeltamaan joogan maailmaan rauhallisella liikkeellä (asana), hengitykseen tutustuen ja sitä lempeästi työstäen (pranayama) sekä mielen kuulostelun kautta (meditaatio). Käymme läpi yleisimpiä jooga-asentoja, hengitystä sekä mielen hallintaa joogan avulla.

Kurssi tähtää antamaan sinulle perustason ymmärryksen siitä, mitä jooga on ja miten sitä voi käyttää tuomaan lisää iloa ja rauhaa elämään, ja rohkaisee sinua jatkamaan joogaamista viikkotunneilla tai itseksesi kotoa käsin.

Varaa paikkasi kurssille Joogakaupasta

Tervetuloa Joogan Alkeisiin!

Joogahuoneella on myös :

Mindscape Yoga & Tapani Rinne,saksofoni
Tapahtuman joogaosuuden ohjaa Yasmin Yoga

Mindscape Yoga yhdistää joogan ja äänimaailman. Teemme fyysisesti levollisia jooga-asentoja, jonka aikana Tapani Rinne luo meditatiivisesti soivaa emotionaalista äänimaailmaa. Musiikki hengittää orgaanisesti joogan tahdissa ja saamme kokea joogan ja musiikin yhteisvaikutuksia. Harjoitus soveltuu kaikille.

Aika: Perjantai 3.12. kello 18-19.30.
Hinta: 33€
Liput/Mattopaikan varaaminen: yasmin@yasminyoga.fi

Muistijooga/Muistimatto-ohjaajakurssin Joogahuoneella.
Ohjaaja: Muistijoogan kehittäjä ja kouluttaja jooganopettaja (SLJ) Antti Sipinen

Kurssi on suunnattu täydennyskoulutukseksi jooganopettajille, fysio- ja toimintaterapeuteille, geronomeille, muistiohjaajille ja muille +50-vuotiaiden kanssa toimijoille, joita erityisesti. Kurssi antaa valmiudet ohjata Muistijoogaa/Muistimattoharjoitusta perustasolla.

Kurssipäivät: lauantai 11.12, klo 12-16 ja sunnuntai 12.12, klo 9 – 13.
Hinta: 265 , kurssin hintaan sisältyy Memomat-matto ja opas sekä Memomat-muistilauta.
Ilmoittautuminen ja tiedustelut: muistijooga.fi/ota-yhteytta

Tunnit yrityksille ja järjestöille

Helsingin Joogayhdistys tarjoaa palveluja yrityksille ja järjestöille. Voit myös pyytää meiltä yksityistunnin kaveriporukallesi.

Alla esimerkkejä palveluistamme, joita voimme muokata yrityksesi tai järjestösi tarpeisiin.

Demotunti

Joogaharjoitus, jonka HJY:n ohjaaja tulee pitämään asiakkaan luokse. Demotunnin tarkoituksena on antaa osallistujille konkreettinen käsitys siitä, mitä on hathajooga. Demotunnin lopuksi voidaan varata noin puoli tuntia kysymyksiin ja keskusteluun. Demotunteja on pidetty mm. oppilaitosten liikuntatunneilla, lapsiryhmälle päiväkodissa, pankin työntekijöille ja jopa polttariporukoille!

Yritystunti

Säännöllinen viikottainen joogaharjoitus yrityksen työntekijöille. Harjoitus pidetään joko Joogahuoneella, yrityksen omissa tiloissa tai sille voidaan vuokrata tila muualta. Yritystunnin kesto on 1 tai 1,5 tuntia ja taso sekä kertojen määrä voidaan sopia yrityskohtaisesti. Hinta määräytyy edellämainittujen toiveiden mukaisesti.

Huom! Tunnit on mahdollista saada myös englanninkielisenä.

TYKY-päivät

Työkyvyn säilyttäminen ja terveenä pysyminen ovat yrityksen työntekijöille sekä yrittäjille kilpailukyvyn ydinasia. TYKY-toiminta tukee osaltaa työssä jaksamista ja työkyvyn säilyttämistä. Tätä kautta se parantaa yrityksen kannattavuutta ja toimintakykyä kestävällä tavalla.

Tarjoamme edullisen TYKY-paketin, joka mahdollistaa TYKY-toiminnan myös pienille yrityksille ja järjestöille. Räätälöimme teidän ryhmälle sopivan paketin. Ryhmä voi kokoontua HJY:n tiloissa, jos sopiva vapaa aika löytyy tai yrityksen omissa tiloissa tai ryhmälle voidaan vuokrata tila ulkopuolelta.

Erilainen ja rauhoittava TYKY-päivä kohentaa työmotivaatiota ja luo hyvää yhteishenkeä!

Kurssit potilasjärjestöille

Tarjoamme yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa. Joogaa voidaan käyttää apuna kuntoutuksessa monissa kroonisissa sairauksissa. Tällaisia sairauksia ovat esim. diabetes,astma ja hermoston sairaudet. Säännöllisellä joogaharjoituksella voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin asioihin

  • fyysinen yleiskunto
  • painonhallinta
  • kehotietoisuus
  • hormonitasapaino
  • sokeritasapaino
  • ääreishermoston ja verenkierron aktivointi
  • stressi ja unettomuus

Kiinnostuneen potilasjärjestön kanssa voimme perustaa säännöllisesti kokoontuvan joogaryhmän. Joogaharjoituksen sisältö voidaan räätälöidä kuntoutettavan ryhmän tarpeiden mukaan. Pyrimme löytämään joogaohjaajan, jolla on kokemusta ja erityisosaamista kyseisen ryhmän tarpeisiin.

Säännöllisesti kokoontuvan joogaryhmän hyvä koko on 15–20 henkeä. Joogaryhmä voi kokoontua potilasjärjestön tiloissa tai sille voidaan vuokrata tilat ulkopuolelta.

Tuntikuvaukset

Asahi ja Jooga

Asahi ja Jooga -harjoitus muodostuu suomalaisesta terveysliikuntamuodosta (Asahi) ja lempeästä hathajoogasta. Asahi on saanut vaikutteita kiinalaisesta terveysliikunnasta (taji, qigong).

Asahi ja Jooga -harjoituksen keskeinen tavoite on tietoinen liike, joka herättää tietoisuuden itsestä samalla eheyttäen mieltä. Harjoitus myös vahvistaa, avaa ja rentouttaa kehoa sekä luo kehoon joustavuutta ja tasapainoa. Harjoitus sopii kaikenikäisille ja myös erinomaisesti senioreille.

Harjoituksen johtava periaate on vapaan luonnollisen hengityksen ohjaama tietoinen liike, jossa liikkeen hitaus ja sisäinen aistiminen on keskeistä. Harjoituksen rakenne: virittäytyminen harjoitukseen, Asahi-harjoitus (n. 30 min) ja hathajooga (n. 60 min).

Lempeä hathajooga

Hathajooga on kokonaisvaltainen menetelmä hyvän fyysisen terveyden saavuttamiseen ja mielen tasapainon kehittämiseen. Harjoituksessa kunnioitetaan kunkin harjoittajan lähtötilannetta ja harjoitusta muunnellaan tarvittaessa kullekin sopivaksi. Harjoittajan oma luonnollinen ja rauhallinen hengitys ohjaa liikkeitä ja harjoituksen kulkua. Harjoituksessa aktiivisuus (tekeminen) ja passiivisuus (vastaanotto) vuorottelevat. Harjoitus on muodoltaan rauhallisempi kuin dynaamisessa hathajoogassa ja sopii kaikenikäisille.

Tarvittaessa käytämme hyväksi myös apuvälineitä. Ota mukaan liikuntaan sopivat tarpeeksi lämpimät vaatteet ja pieni pyyheliina.

Iyengarjooga

Iyengarjoogassa painotetaan erityisesti asanoiden hyvää ja turvallista linjausta. Jokaisella tunnilla on jokin teema ja asanoihin edetään vaiheittain, turvallisesti ja yksilöllisesti jokaisen kehon haasteet ja ominaisuudet huomioiden. Harjoittelun tukena käytetään apuvälineitä.

Iyengarjooga sopii kaikille: perusterveille ja kehon haasteiden kanssa painiville, aivan vasta-alkajista jo pidempään jooganneille.

Jooga ja mindfullness

Tällä tunnilla teemme ensin n. 40 minuutin joogaharjoituksen, jossa lämmitämme, avaamme ja voimistamme kehoa lempeästi mutta päättäväisesti Tunnin toinen osa koostuu ohjatuista mindfulness-meditaatioharjoituksista. Teemme vaihtelevasti mm. kehomeditaatiota, erilaisia istumameditaatioita ja myös kevyttä mindfulness-joogaa. Tämä osio koostuu pääsääntöisesti yhdestä pidemmästä harjoituksesta ja päättyy lyhyempään harjoitukseen, joka voi olla esim. kiitollisuusharjoitus tai vuorimeditaatio. Kaikki harjoitteet voit tehdä istuen, maaten tai vaikka seisoen. Lähestymme kaikkia harjoituksia, niin joogaa kuin mindfulnessiakin ”, aloittelijan mielellä”. Olet tervetullut tunnille sellaisena kuin olet!

Keskipäivän jooga

Kaikille sopivia helppoja, notkistavia, vahvistavia, tasapainoittavia ja rentouttavia joogaharjoituksia.

Lasten jooga

Lasten joogassa liikkeisiin eli asanoihin tutustutaan leikkien, sadun tai teeman muodossa. Tunnit pitävät sisällään joogaosion lisäksi hengityksen havainnointiharjoituksia sekä loppurentoutuksen. Liikkeet vaihtelevat kehoa ja mieltä virkistävien ja rauhoittavien liikkeiden välillä, joka tukee lasten itsesäätelytaitoja kokonaisvaltaisesti.

Lempeä purnajooga

Tämä tunti on kaikille, ketkä haluavat lempeän harjoituksen. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin pidempään jooganneille. Tunnissa on kaksi osaa: aluksi teemme mm. hartioita, rintakehää ja lonkkia avaavia harjoituksia erilaisten apuvälineiden avulla. Lopputunnin aikana rentoudumme syvästi restoratiivisesta joogasta tutuilla jooga-asennoilla bolstereita, vilttejä ja muita apuvälineitä apuna käyttäen. Teemme monipuolisia avaavia, vahvistavia ja rentouttavia liikkeitä, joihin pääset helposti mukaan. Tunnin lopuksi rentoudumme syvästi ohjatussa loppurentoutuksessa. Tämän tunnin opettajana toimii Purnajooga-ohjaaja. Purnajooga on kokonaisvaltainen harjoitusmuoto, joka yhdistää monipuolisen, linjauspainotteisen liikeharjoittelun (asana), meditaation, hengityksen ja rentoutumisen.

Rentouttava lounasjooga

Tunne sisäinen rauha tällä tunnilla lempeiden ja rentouttavien joogaliikkeiden avulla. Joogaharjoituksessa on kaksi osaa: alkutunnin joogaliikkeet avaavat ja vahvistavat kehoa pehmeästi, valmistaen sinua rentoutumaan. Toinen osa koostuu restoratiivisesta joogasta tutuista palauttavista bolsterin avustuksella tehtävistä syvärentouttavista asennoista. Tunti alkaa lyhyellä ohjatulla Heartfull-meditaatiolla, joka rahoittaa sekä mielen että kehon joogaharjoitusta varten. Tunti päättyy ohjattuun loppurentoutukseen. Tunnet itsesi voimaantuneeksi ja virkistyneeksi tunnin päätteeksi!

Selkäjooga

Hathajoogaharjoitus, jossa keskitytään selkää ja niskaa hoitaviin ja kuntouttaviin sekä ryhtiä korjaaviin asanoihin. Näihin yhdistetään rentouttava hengitys ja liikkeen/asennon tietoinen itsesäätely.

Etsitään tasapainoa, ei vain selän alueella, vaan myös koko ruumiin ja mielen tasolla.

Lempeä hathajooga, seniorit

Seniorijooga on hathajoogaharjoitus, joka on suunnattu iäkkäämmille ihmisille.

Harjoituksessa tehdään klassisia jooga-asanoita ottaen huomioon iän mukanaantuomat ongelmakohdat kehossa. Asanaan edetään kiireettömästi valmistellen kehoa yksinkertaisin, kaikille sopivin liikkein ja tarjoten sääteltykeinoja ja vaihtoehtoisia asanoita.

Dynaaminen hathajooga (sivananda pohjalta)

Dynaaminen hathajooga sopii jo aiemmin joogaan tutustuneille, ja jotka kaipaa hieman haastetta asana työskentelyssä. Tämä monipuolinen joogatunti (12 perusasanaa Sivanandan pohjalta) myötävaikuttaa mielen tasapainon saavuttamiseen ja kehon sekä varsinkin selkärangan terveyteen ja notkeuteen. Tunti pitää sisällään myös Pranayama-hengitysharjoituksia. Asanatyöskentely on turvallista ja perustuu oikein linjauksiin, jokaisen keho huomioiden. Jokaiselle löytyy oma variaatio, jos kaipaa haastetta tai kevennystä.   Tunnilla annetaan myös haastavampia variaatioita jo pitkään jooganneille.

Tämä vahva ja keskittynyt harjoitus jättää syvän kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen. Istuma-asennossa on hyvä ja vakaa olo jatkaa meditaatiota.

Jooga ja äänimaljarentoutus

Tämä tunti sopii kaikille, ketkä kaipaa rentoutumista. Aloitamme tunnin n 30 minuutin pituisella  lempeällä joogaharjoituksella, joka valmistelee kehoa lopputunnin kestävään äänimaljarentoutukseen. Äänihoidossa makoilet tai istut mukavasti ja annat soivien tiibetiläisten äänimaljojen sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi. Rentoutuksen aikana voit käyttää eri apuvälineitä; vilttejä, bolstereita, tyynyjä ym jotta sinulla olisi mahdollisimman mukava olo makoillessasi.

Äänimaljahoito on syvärentotusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Idän kulttuurit uskovat, että maailma luotiin alkuvärähtelystä ja että harmonisilla äänillä on parantava vaikutus. Äänimaljahoidossa pyritään parasympaattisen eli lepohermoson aktivoitumiseen ja sympaattisen eli stressihermoston rauhoittumiseen. Kehossa on vettä 45-75% riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä. Kun äänimaljaa soitetaan sen värähtely saa soluissamme olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti.  Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Korvamme etsii alitajuisesti harmonisia rakenteita ja korvamme resonoivat ääniaaltojen kanssa, jotka aivomme tunnistaessa synkronisoituvat harmonian tilaan. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot synkronisoituvat harmonisiin ääniin. Syvät äänet toimivat pääosin rentouttavasti ja toisiaan seuraavat laskevat äänet pääosin rauhoittavasti.

Jokainen harjoitus on erilainen kokonaisuus ja kokemus!

Slow Yoga

Harjoituksessa erityinen fokus on meditatiivisen mielentilan aikaansaamisessa. Slow yogaa voidaan käyttää ehkäisemään stressiä, virkistämään kehoa ja mieltä, ja sen avulla voidaan kehittää harjoitusta maadoittavaan ja meditatiiviseen suuntaan.

Slow yogassa on kolme tärkeää tekijää:

  1. Asanoiden perusta rakennetaan tarkasti. Tämä varmistaa tehokkaan harjoituksen ja mahdollistaa viipymisen asanoissa.
  2. Asanoissa viivytään pidempiä aikoja. Jooga-asanat on suunniteltu aikaansaamaan muutoksia ihmisen psykofyysisissä systeemeissä. Tällaiset muutokset ovat voimakkaampia, kun asanoissa ollaan pidempiä aikoja ja asanoiden määrää lisätään kykyjen ja mahdollisuuksien kasvaessa.
  3. Meditatiivisten asanoiden painottaminen. Tällaisia ovat esimerkiksi ylösalaiset asanat, eteentaivutukset ja hitaat istuen tehtävät kierrot.

Somaattinen jooga

Soma käsitetään elettynä ja koettuna kehona (living body). Tavat ja tottumukset voivat hämärtää kehon tuntemuksia ja siten huomaamattamme aiheuttaa esteitä kehon liikkumisessa. Somatiikassa keskitytään sisäiseen havainnointiin jolloin voimme löytää tapojen tuomia tottumuksia, hellittää niitä ”haukottelevilla” liikkeillä ja tuoda kehoon tasapainoa. Liikkeet tehdään pääasiassa lattialla jolloin on kontakti painovoimaan, lattian antamaan tukeen. Oma soma, sisäinen tuntemus, määrittää ensisijaisesti liikkeen laadun. Ulkoinen näkemys (ohjaajan tms) saattaa auttaa liikkeen etsimisessä ja löytämisessä. Tunti perustuu yhdysvaltalaisen filosofi Thomas Hannan kehittämään menetelmään ”Somatiikka”.

Äijäjooga

Haluatko saada lisää notkeutta, voimaa ja tasapainoa? Fyysistä joogaa rennossa äijäporukassa.
Joogan avulla tulet notkeammaksi ja voimakkaammaksi. Myös tasapainoaisti pysyy paremmassa kunnossa. Äijäjooga sopii kaikille miehille, sekä aloittelijoille että aikaisemmin harrastaneille. Kaikenikäiset äijät ovat tervetulleita. Ei päällä seisontaa tai lootusasennossa istumista. Fyysisten liikkeiden lisäksi myös jonkin verran hengitysharjoituksia ja mielen rauhoittamista. Ei kuitenkaan uskontoa tai mystiikkaa. Jooga antaa harjoittajalleen kokonaisvaltaisesti hyvän olon. Sekä mieli että keho voivat hyvin. Mukaan kiristämättömät vaatteet. Mattoja löytyy Joogahuoneella mutta toki saa käyttää myös omaa.

Käytännön ohjeita

Joogahuone, Jaana Haapa-AhoEi joogaan kipeänä

Älä tule joogaan flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton päivä ennen kuin aloitat harjoittelun uudelleen.

Älä syö ennen harjoitusta

Vältä ruokailua pari tuntia ennen harjoitusta. Mutta jos esim. työpäivän jälkeen olet nälkäinen, syö kevyt välipala. Voit juoda lasin vettä puoli tuntia ennen harjoitusta.

Joustava asu

Ota harjoitukseen joustava asu. Tarkista, ettei vaate kiristä mistään ja sallii venyttelyt ja taivuttelut esteettä. Erityisesti koulujen salit voivat joskus olla hieman viileitä, jolloin on hyvä pukeutua lämpimästi ja ottaa myös sukat mukaan.

Tunnille puhtaana ilman hajusteita

Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniastasi. Älä käytä hajusteita harjoitukseen tullessasi.

Rauhassa tunnille

Tule tunnille ajoissa. Joogahuoneen ovi avataan 20 min ennen tunnin alkua ja suljetaan, kun harjoitus alkaa. Harjoitukseen voit valmistautua jo sinne mennessäsi jättämällä ajatuksistasi päivän muut mietteet. Rauhoittunut mieli auttaa keskittymään joogaharjoitukseen alusta lähtien.

Kerro ohjaajalle erityistarpeista

Kerro ohjaajallesi mikäli sinulla on erityistarpeita, esim. selkä- tai muita tukielinongelmia tai olet raskaana.

Joogaharjoitus tehdään joogamatolla

Voit käyttää omaa joogamattoa. Joogahuoneella on myös tarjolla joogamattoja ja puhdistusainetta, jolla voit halutessasi suihkuttaa maton ennen käyttöä. Useimmissa muissa saleissa on käytettävissä alustoja. Joogamaton tai alustan päällä on hyvä pitää jotain omaa kangasta.

Joogatunnin kesto

Harjoitus kestää 1–2 tuntia, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon alussa ja lopussa.

Kuuntele itseäsi

Älä pakota itseäsi liikkeisiin, vaan kuuntele kehoasi. Pidä taukoa, jos asennot (asanat) tuottavat kipua, tuntuvat liian raskailta tai sinua alkaa pyörryttää.

Älä vertaa itseäsi muihin

Joogaharjoitus ei ole suoritus, siinä ei kilpailla eikä vertaille itseä muihin. Keskity omaan harjoitukseen ja kuuntele oman kehosi viestejä.

Lämmintä loppurentoutukseen

Loppurentoutusta varten on hyvä olla jotain lämmintä päällepantavaa. Joogahuoneella on peittoja tähän tarkoitukseen.

Joogasta elinvoimaa

Säännöllinen päivittäinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena. Voit antaa ajan omalle harjoitukselle vaikkapa aamuisin ennen töihin lähtöä tai iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Joogahuone-tunnus

AJANKOHTAISTA

LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksemme jäsenet
joogaavat jäseneduin.

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumat, tarjoukset
ja vinkit sähköpostiisi.

LAHJAKORTIT

Ystävälle, kollegalle,
lahjaksi tai kiitokseksi.

SOME

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa.

LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksemme jäsenet
joogaavat jäseneduin.

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumat, tarjoukset
ja vinkit sähköpostiisi.

LAHJAKORTIT

Ystävälle, kollegalle,
lahjaksi tai kiitokseksi.

SOME

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa.

Suomen Joogaliitto -logo

Helsingin Joogayhdistys ry
on Suomen Joogaliiton
jäsenyhdistys.

Joogahuone-asanoija
Joogahuone-asanoija

Helsingin Joogayhdistys ry 2021 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Helsingin Joogayhdistys ry 2021 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.