Etätunnit / Online-jooga

Etätunnit tarjoavat mahdollisuuden joogahetkeen kiireisenkin aikataulun keskellä. Hetki voi olla juuri se, mitä tällä hetkellä tarvitset. Maksa tunti etukäteen, varaa itsellesi rauhallinen tila, ja klikkaa itsesi tunnille ilmoittautumisvahvistuksesta saamasi linkin kautta. Etätuntien osallistujamäärää ei ole rajattu.

Syksy 2022

Ma klo 17.30 – 19 Dynaaminen hathajooga, jatkotunti/HYBRIDI /  Eija  EI 19.9.

https://us06web.zoom.us/j/82957531680

Su klo 19 – 20.30 Somaattinen liike ja jooga, HYBRIDI/  Leena

https://us06web.zoom.us/j/81390125638

 

🧘 Katso tuntitarjonta ja ilmoittaudu
🛒 Maksa sarjakortti tai kertamaksu
☀️ Liity jäseneksi ja joogaa edullisemmin
🙏 Tuntikuvaukset

Kun maksat etätunnin sarjakortilla, teethän itse merkinnän korttiisi. Sarjakortit ovat voimassa 4 kk ensimmäisestä käyttökerrasta laskettuna.

Tunnit Joogahuoneella

Tuntitarjonnastamme löydät sopivan joogatunnin jokaiseen hetkeen ja mielentilaan. Pysähdy, kuuntele kehoasi ja mieltäsi lempeiden liikkeiden tukemana tai haasta itsesi vaativamman harjoituksen myötä. 

Joogaa jokaiselle keholle. Joogaohjaajamme pitävät huolen siitä, että liikkeet ja linjaukset ovat turvallisia, ja saat aina juuri sinun tasoosi sopivan liikevaihtoehdon.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi, sellaisena kuin olet. 

🧘 Katso tuntitarjonta ja ilmoittaudu
🛒 Maksa sarjakortti tai kertamaksu
☀️ Liity jäseneksi ja joogaa edullisemmin
🙏 Tuntikuvaukset

Olemme koonneet uusille joogaajille 👉 käytännön ohjeita, jotta voisit heti tuntea käyneesi meillä aina.

Mikäli haluat maksaa tunnin vasta paikan päällä, Joogahuoneella maksutapoina käyvät pankki- tai luottokortti, käteinen sekä Smartum, Edenred, Easybreak, Sporttipassi ja e-passi.

Joogatunnit muissa toimipisteissä

Asukastalo Kulkurissa (Rastilanpolku 1) joogataan jälleen syksyllä. Aloitamme tuntitarjonnan myös uudessa toimipisteessä, Galleria Sitruunapuussa (Sammatintie 2), Vallilassa. 

Tuntitarjonta päivitetään ennen kauden alkua. Ei ennakkoilmoittautumista.

https://www.varaaheti.fi/joogahuone/fi/kulkuri/classes

🎫 Osta sarjakortti tai maksa kertamaksu ennen tuntia
☀️ Liity jäseneksi ja joogaa edullisemmin

Muiden toimipisteiden tunnin maksetaan aina ennakkoon verkossa tai sarjalippua hyödyntäen.

Alkeiskurssit ja tapahtumat Joogahuoneella

Joogahuoneen alkeiskurssit tarjoavat turvalliset ensiaskeleet joogan ja hyvinvoinnin maailmaan, sinun ehdoillasi. Jokaisella kaudella Joogahuone täyttyy myös erilaisista hyvinvointiteemoihin liittyvistä sekä joogatietoutta syventävistä tapahtumista.

Tutustu tuleviin tapahtumiin alta tai liity Joogahuoneen Facebook-ryhmään, jotta pysyt ajan tasalla tulevasta.

Nepsyjoogaa mielenterveyskuntoutujille 17.9.-17.12.2022. 8 kerran kurssi. 2 paikkaa vapaana ( ole yhteydessä ennen 31.9. mennessä)

 

 

Nepsyjoogaa 16-26-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille.

Luodaan mahdollisuus nuoren osallistua kustannuksitta kokeilemaan uutta harrastusta, jossa hän voi samalla rakentaa omaa hyvinvointiaan ja saada työvälineitä oman elämän eheyttämiseen. Nuorella ei tarvitse olla aiempaa jooga tai muuta liikunnallista taustaa. Joogaharjoitukset rakennetaan ryhmän tarpeiden mukaisesti.

 Tapahtuma edistää osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, kun osallistujalla syntyy oma harrastusyhteisö, jossa kohtaa vertaisiaan säännöllisesti. Viihtyisä ympäristö erillään muista nuoren verkostoista, luo uudenlaista hyvinvointia ja mahdollistaa kohdata uudella tavalla toisia ihmisiä. Pyritään saamaan käytäntöön uusia työvälineitä.

Tavoitteena on saada nuoret kokemaan harrastuksen voimaannuttavan puolen, ja toiveena on että osa osallistujista haluaa jatkaa tätä nepsyjoogaa tai autamme löytämään jonkun vastaavan harrastuksen jatkossa, kurssin päätyttyä. Kurssilla ohjataan kotitehtävien kautta nuoria viemään harjoitukset omaan arkeen. Rentoutusharjoitukset, ja liikeharjoitukset tukevat hyvin arjen hallinnassa.

 

 

Ryhmään valitaan 8 hengen ryhmä, joka pysyy samana koko syysjakson. Ryhmä kokoontuu Punavuorenkatu 4 sijaitsevassa Joogahuoneella, viihtyisässä ympäristössä. Josta löytyy kaikki tarvittavat välineet.

Ohjaajana toimii Eija Pusila-Verona, joka on toiminut pitkään ammatillisena erityisopettajana mm. Ammatillisen erityisoppilaitoksen tanssinalan perustutkinnon kouluttajana, hyvinvointivalmentajana sekä toiminut jooganopettajana sekä nepsyvalmentajana erityisnuorten ja maahanmuuttajataustaisten kanssa, että toki myös aivan perus joogaryhmien kanssa.

Helsingin joogayhdistyksen toiminnassa on myös muita ohjaajia, joilla terapeuttista ohjaustaustaa, ja jotka voivat tuoda jatkossa uudenlaista sisältöä toimintaan erityisryhmien parissa, jota haluamme kehittää toiminnassamme.

Jos kiinnostuit asiasta, niin ole yhteydessä: epverona@gmail.com tai jooga@joogahuone.fi

 

MUISTIJOOGA-/ MUISTIMATTO-OHJAAJAKURSSI

Syyskuu 17.-18.9.2022, la klo 13-17, su klo 9-13

Helsingin joogayhdistyksen Joogahuone Punavuorenkatu 4 B sisäpiha, 00120 Helsinki
Kenelle: Täydennyskoulutusta jooganopettajille, fysio- ja toimintaterapeuteille, geronomeille, muistiohjaajille ja muille +50-vuotiaiden kanssa toimijoille, joita erityisesti muistiasiat kiinnostavat.
Kurssin sisältö: Kurssilla opit ohjaaman Muistijoogaa/Muistimattoharjoitusta perustasolla. Käymme läpi ja opettelemme ohjaamaan erityisesti muistiharjoituksia Memomat-matolla ja muistilaudalla sekä lisäksi Muistijoogaan liittyviä asana-, pranayama-, ja rentoutusharjoituksia.
Muistijooga/Muistimattoharjoitus: Tarkoituksena on ylläpitää hyvää muistia ja keskittymiskykyä sekä ennaltaehkäistä muisti- ja muita kognitiivisia häiriöitä.
Kouluttaja: Antti Sipinen, jooganopettaja SJL, Muistijoogan kehittäjä
Kurssin hinta: 265 € (sis alv 24%), hintaan sisältyy Memomat matto + opas ( 77,90€) ja Memomat-muistilauta + opas (27,90€)
Ilmoittautuminen ja tiedustelut: muistijooga.fi/ota-yhteytta
Tervetuloa!
ps. mikäli olet jooganopettaja saat kurssista Muistijoogaohjaajatodistuksen, muussa tapauksessa saat Muistimatto-ohjaajatodistuksen.
pps. näillä näkymin syksyn ainoa ohjaajakurssi.

 

Roots to Wings – Yoga Workshop
Helen Noakes 10.–11.12.2022

Scaravelli Inspired Yoga Workshop for Everybody.
This yoga weekend is beneficial for ALL age groups and any level of fitness.

Jooga workshop

”There are no beginners or advanced students.”
Vanda Scaravelli

When we allow ourselves to be natural and interconnected, we can begin to notice that gravity is merging with us. Our roots can grow and our arms become light and feel like huge wings growing from mid spine.

We will be moving together inviting the feeling of groundedness, and yielding alongside lightness, which can be experienced in a myriad of delicious pathways. We will explore our deep tree roots and our tree bones, listen deeply with our 3 brains – the head, heart and our gut – and feel our wings grow and take flight in multi directions, whilst being supported through flowing movement. We will visit the worlds of qi gong, improvisational flow and feldenkrais.

The tools we will be enjoying are great friends to take with us on our journey with movement and posture. It’s deeply satisfying and uplifting to embrace our inner nature. Our weekend will bring together like minded souls to share our own unique source of abundant energy and deep rest.

Time both days: 9–16 (with lunch and tea break)

PRICE: Whole weekend (Sat-Sun) 219 €. Prices include VAT 10%.

BOOKINGS –> CONTACT: merimort@gmail.com before 1.9.2022. When booking, please send me your invoicing details, such as street address and possible company name. You will then receive an invoice from Meri Mort.

LOCATION: Joogahuone, Punavuorenkatu 4, Helsinki.

Helen Noakes

About Helen Noakes
Helen is a nomadic yoga and bodywork teacher in India, Europe and Scandinavia. She is the co director of the Yoga Health Mandala offering teacher trainings and you can also find her on Ekhart yoga. Her passion is sharing this style of yoga that has brought many gifts and learnings to her life.

Meri Mort/TERRA SOUL YOGA – JOOGAOPETTAJAKOULUTUS 2023

Luontoyhteyteen, luovuuteen ja kokemuksellisuuteen keskittyvä, sertifioitu TERRA SOUL YOGA -joogaopettajakoulutus (200 h IYN) alkaa tammikuussa 2023 Helsingissä.

Vuoden mittaisen, kokonaisvaltaisen koulutuksen aikana tulet syventämään joogan merkitystä elämässäsi, saat uutta innostusta omaan harjoitukseen ja taitosi kasvavat joogaopettajuuteen. Sinua luotsaa kaksi kokenutta pääopettajaa ja viisi vierailevaa asiantuntijaa.

Kts lisää linkin kautta: https://merimort.com/2022/02/roots-to-wings-yoga-workshop/

Tunnit yrityksille ja järjestöille

Joogatunti yrityksille

Helsingin Joogayhdistys tarjoaa palveluja yrityksille ja järjestöille. Voit myös pyytää meiltä yksityistunnin kaveriporukallesi.

Alla esimerkkejä palveluistamme, joita voimme muokata yrityksesi tai järjestösi tarpeisiin.

Demotunti

Joogaharjoitus, jonka HJY:n ohjaaja tulee pitämään asiakkaan luokse. Demotunnin tarkoituksena on antaa osallistujille konkreettinen käsitys siitä, mitä on hathajooga. Demotunnin lopuksi voidaan varata noin puoli tuntia kysymyksiin ja keskusteluun. Demotunteja on pidetty mm. oppilaitosten liikuntatunneilla, lapsiryhmälle päiväkodissa, pankin työntekijöille ja jopa polttariporukoille!

Yritystunti

Säännöllinen viikottainen joogaharjoitus yrityksen työntekijöille. Harjoitus pidetään joko Joogahuoneella, yrityksen omissa tiloissa tai sille voidaan vuokrata tila muualta. Yritystunnin kesto on 1 tai 1,5 tuntia ja taso sekä kertojen määrä voidaan sopia yrityskohtaisesti. Hinta määräytyy edellämainittujen toiveiden mukaisesti.

Huom! Tunnit on mahdollista saada myös englanninkielisenä.

TYKY-päivät

Työkyvyn säilyttäminen ja terveenä pysyminen ovat yrityksen työntekijöille sekä yrittäjille kilpailukyvyn ydinasia. TYKY-toiminta tukee osaltaa työssä jaksamista ja työkyvyn säilyttämistä. Tätä kautta se parantaa yrityksen kannattavuutta ja toimintakykyä kestävällä tavalla.

Tarjoamme edullisen TYKY-paketin, joka mahdollistaa TYKY-toiminnan myös pienille yrityksille ja järjestöille. Räätälöimme teidän ryhmälle sopivan paketin. Ryhmä voi kokoontua HJY:n tiloissa, jos sopiva vapaa aika löytyy tai yrityksen omissa tiloissa tai ryhmälle voidaan vuokrata tila ulkopuolelta.

Erilainen ja rauhoittava TYKY-päivä kohentaa työmotivaatiota ja luo hyvää yhteishenkeä!

Kurssit potilasjärjestöille

Tarjoamme yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa. Joogaa voidaan käyttää apuna kuntoutuksessa monissa kroonisissa sairauksissa. Tällaisia sairauksia ovat esim. diabetes,astma ja hermoston sairaudet. Säännöllisellä joogaharjoituksella voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin asioihin

  • fyysinen yleiskunto
  • painonhallinta
  • kehotietoisuus
  • hormonitasapaino
  • sokeritasapaino
  • ääreishermoston ja verenkierron aktivointi
  • stressi ja unettomuus

Kiinnostuneen potilasjärjestön kanssa voimme perustaa säännöllisesti kokoontuvan joogaryhmän. Joogaharjoituksen sisältö voidaan räätälöidä kuntoutettavan ryhmän tarpeiden mukaan. Pyrimme löytämään joogaohjaajan, jolla on kokemusta ja erityisosaamista kyseisen ryhmän tarpeisiin.

Säännöllisesti kokoontuvan joogaryhmän hyvä koko on 15–20 henkeä. Joogaryhmä voi kokoontua potilasjärjestön tiloissa tai sille voidaan vuokrata tilat ulkopuolelta.

Tuntikuvaukset

Joogatunteja

Asahi ja Jooga

Asahi ja Jooga -harjoitus muodostuu suomalaisesta terveysliikuntamuodosta (Asahi) ja lempeästä hathajoogasta. Asahi on saanut vaikutteita kiinalaisesta terveysliikunnasta (taji, qigong).

Asahi ja Jooga -harjoituksen keskeinen tavoite on tietoinen liike, joka herättää tietoisuuden itsestä samalla eheyttäen mieltä. Harjoitus myös vahvistaa, avaa ja rentouttaa kehoa sekä luo kehoon joustavuutta ja tasapainoa. Harjoitus sopii kaikenikäisille ja myös erinomaisesti senioreille.

Harjoituksen johtava periaate on vapaan luonnollisen hengityksen ohjaama tietoinen liike, jossa liikkeen hitaus ja sisäinen aistiminen on keskeistä. Harjoituksen rakenne: virittäytyminen harjoitukseen, Asahi-harjoitus (n. 30 min) ja hathajooga (n. 60 min).

Lempeä hathajooga

Hathajooga on kokonaisvaltainen menetelmä hyvän fyysisen terveyden saavuttamiseen ja mielen tasapainon kehittämiseen. Harjoituksessa kunnioitetaan kunkin harjoittajan lähtötilannetta ja harjoitusta muunnellaan tarvittaessa kullekin sopivaksi. Harjoittajan oma luonnollinen ja rauhallinen hengitys ohjaa liikkeitä ja harjoituksen kulkua. Harjoituksessa aktiivisuus (tekeminen) ja passiivisuus (vastaanotto) vuorottelevat. Harjoitus on muodoltaan rauhallisempi kuin dynaamisessa hathajoogassa ja sopii kaikenikäisille.

Tarvittaessa käytämme hyväksi myös apuvälineitä. Ota mukaan liikuntaan sopivat tarpeeksi lämpimät vaatteet ja pieni pyyheliina.

Iyengarjooga

Iyengarjoogassa painotetaan erityisesti asanoiden hyvää ja turvallista linjausta. Jokaisella tunnilla on jokin teema ja asanoihin edetään vaiheittain, turvallisesti ja yksilöllisesti jokaisen kehon haasteet ja ominaisuudet huomioiden. Harjoittelun tukena käytetään apuvälineitä.

Iyengarjooga sopii kaikille: perusterveille ja kehon haasteiden kanssa painiville, aivan vasta-alkajista jo pidempään jooganneille.

Lempeä purnajooga

Tämä tunti on kaikille, ketkä haluavat lempeän harjoituksen. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin pidempään jooganneille. Tunnissa on kaksi osaa: aluksi teemme mm. hartioita, rintakehää ja lonkkia avaavia harjoituksia erilaisten apuvälineiden avulla. Lopputunnin aikana rentoudumme syvästi restoratiivisesta joogasta tutuilla jooga-asennoilla bolstereita, vilttejä ja muita apuvälineitä apuna käyttäen. Teemme monipuolisia avaavia, vahvistavia ja rentouttavia liikkeitä, joihin pääset helposti mukaan. Tunnin lopuksi rentoudumme syvästi ohjatussa loppurentoutuksessa. Tämän tunnin opettajana toimii Purnajooga-ohjaaja. Purnajooga on kokonaisvaltainen harjoitusmuoto, joka yhdistää monipuolisen, linjauspainotteisen liikeharjoittelun (asana), meditaation, hengityksen ja rentoutumisen.

Rentouttava lounasjooga

Tunne sisäinen rauha tällä tunnilla lempeiden ja rentouttavien joogaliikkeiden avulla. Joogaharjoituksessa on kaksi osaa: alkutunnin joogaliikkeet avaavat ja vahvistavat kehoa pehmeästi, valmistaen sinua rentoutumaan. Toinen osa koostuu restoratiivisesta joogasta tutuista palauttavista bolsterin avustuksella tehtävistä syvärentouttavista asennoista. Tunti alkaa lyhyellä ohjatulla Heartfull-meditaatiolla, joka rahoittaa sekä mielen että kehon joogaharjoitusta varten. Tunti päättyy ohjattuun loppurentoutukseen. Tunnet itsesi voimaantuneeksi ja virkistyneeksi tunnin päätteeksi!

Lempeä hathajooga, seniorit

Seniorijooga on hathajoogaharjoitus, joka on suunnattu iäkkäämmille ihmisille.

Harjoituksessa tehdään klassisia jooga-asanoita ottaen huomioon iän mukanaantuomat ongelmakohdat kehossa. Asanaan edetään kiireettömästi valmistellen kehoa yksinkertaisin, kaikille sopivin liikkein ja tarjoten sääteltykeinoja ja vaihtoehtoisia asanoita.

Dynaaminen hathajooga (sivananda pohjalta)

Dynaaminen hathajooga sopii jo aiemmin joogaan tutustuneille, ja jotka kaipaa hieman haastetta asana työskentelyssä. Tämä monipuolinen joogatunti (12 perusasanaa Sivanandan pohjalta) myötävaikuttaa mielen tasapainon saavuttamiseen ja kehon sekä varsinkin selkärangan terveyteen ja notkeuteen. Tunti pitää sisällään myös Pranayama-hengitysharjoituksia. Asanatyöskentely on turvallista ja perustuu oikein linjauksiin, jokaisen keho huomioiden. Jokaiselle löytyy oma variaatio, jos kaipaa haastetta tai kevennystä.   Tunnilla annetaan myös haastavampia variaatioita jo pitkään jooganneille.

Tämä vahva ja keskittynyt harjoitus jättää syvän kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen. Istuma-asennossa on hyvä ja vakaa olo jatkaa meditaatiota.

Jooga ja äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus

Tämä tunti sopii kaikille rentoutumista kaipaaville. Aloitamme tunnin n 30 minuutin pituisella  lempeällä joogaharjoituksella, joka valmistelee kehoa lopputunnin kestävään äänimaljarentoutukseen. Äänihoidossa makoilet tai istut mukavasti ja annat soivien tiibetiläisten äänimaljojen sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi. Rentoutuksen aikana voit käyttää eri apuvälineitä; vilttejä, bolstereita, tyynyjä ym jotta sinulla olisi mahdollisimman mukava olo makoillessasi.

Äänimaljahoito on syvärentotusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Idän kulttuurit uskovat, että maailma luotiin alkuvärähtelystä ja että harmonisilla äänillä on parantava vaikutus. Äänimaljahoidossa pyritään parasympaattisen eli lepohermoson aktivoitumiseen ja sympaattisen eli stressihermoston rauhoittumiseen. Kehossa on vettä 45-75% riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä. Kun äänimaljaa soitetaan sen värähtely saa soluissamme olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti.  Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Korvamme etsii alitajuisesti harmonisia rakenteita ja korvamme resonoivat ääniaaltojen kanssa, jotka aivomme tunnistaessa synkronisoituvat harmonian tilaan. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot synkronisoituvat harmonisiin ääniin. Syvät äänet toimivat pääosin rentouttavasti ja toisiaan seuraavat laskevat äänet pääosin rauhoittavasti.

Jokainen harjoitus on erilainen kokonaisuus ja kokemus!

Slow Yoga

Harjoituksessa erityinen fokus on meditatiivisen mielentilan aikaansaamisessa. Slow yogaa voidaan käyttää ehkäisemään stressiä, virkistämään kehoa ja mieltä, ja sen avulla voidaan kehittää harjoitusta maadoittavaan ja meditatiiviseen suuntaan.

Slow yogassa on kolme tärkeää tekijää:

  1. Asanoiden perusta rakennetaan tarkasti. Tämä varmistaa tehokkaan harjoituksen ja mahdollistaa viipymisen asanoissa.
  2. Asanoissa viivytään pidempiä aikoja. Jooga-asanat on suunniteltu aikaansaamaan muutoksia ihmisen psykofyysisissä systeemeissä. Tällaiset muutokset ovat voimakkaampia, kun asanoissa ollaan pidempiä aikoja ja asanoiden määrää lisätään kykyjen ja mahdollisuuksien kasvaessa.
  3. Meditatiivisten asanoiden painottaminen. Tällaisia ovat esimerkiksi ylösalaiset asanat, eteentaivutukset ja hitaat istuen tehtävät kierrot.

Somaattinen liike ja jooga

Tunnin alkuosa on somaattista liikettä ja loppuosa on joogaliikettä.
Tunti alkaa ns. somaskannauksella joka tehdään joko seisten tai maaten.
Näin tutustutaan kehon tuntemuksiin ja viesteihin. Sama tehdään tunnin
lopussa ja siten voidaan huomioida onko tunti tuonut jotain muutosta
kehoon.
Somaattiset liikkeet ovat helppoja ja kaikille sopivia. Liikkeitä tehdään
lähinnä makuuasennossa (selin-, päin- tai kylkimakuulla), joskus myös istuen tai
seisten. Utelian mielin, läsnäollen ja rauhallisesti hengitellen seurataan
hitaahkon liikkeen vaiheita ja kehon viestejä opettajan sanallistusten mukaan.
Näin opitaan tunnistamaan kroonistuneita jännitteitä ja esteitä ja purkamaan
niitä jolloin liikkeestä tulee vapaa ja kevyt.
Sana ”somaattinen” on tullut aktiiviseen käyttöön viime aikoina. Opettamani
somaattinen liiketyöskentely perustuu yhdysvaltaisen filosofi Thomas Hannan
Kehittämään menetelmään ”Somatiikka” (Somatics). Työskentely on
sensomotorista oppimista: opitaan tunnistamaan ja tuntemaan omia asento- ja
liiketottumuksia.
Joogaosuudessa kehitetään tasapainoa, vahvistetaan lihaksia, sulavoitetaan
niveliä. Mukaan valitsemani asanat tai niiden variaatiot on helppo toteuttaa.
On mielenkiintoista havaita somaattisten liikkeitten vaikutus
asanatyöskentelyyn. Tavallinen arjen hengitys on kehossa kaikialla mutta
teemme erikseen lempeitä pranayama-harjoituksia jotka vievät tunnin
hiljentymiseen.
Voit tutustua Joogalehdessä (4/2021) olleeseen artikkeliini ”Mitä on
somatiikka?”

Äijäjooga

Haluatko saada lisää notkeutta, voimaa ja tasapainoa? Fyysistä joogaa rennossa äijäporukassa.
Joogan avulla tulet notkeammaksi ja voimakkaammaksi. Myös tasapainoaisti pysyy paremmassa kunnossa. Äijäjooga sopii kaikille miehille, sekä aloittelijoille että aikaisemmin harrastaneille. Kaikenikäiset äijät ovat tervetulleita. Ei päällä seisontaa tai lootusasennossa istumista. Fyysisten liikkeiden lisäksi myös jonkin verran hengitysharjoituksia ja mielen rauhoittamista. Ei kuitenkaan uskontoa tai mystiikkaa. Jooga antaa harjoittajalleen kokonaisvaltaisesti hyvän olon. Sekä mieli että keho voivat hyvin. Mukaan kiristämättömät vaatteet. Mattoja löytyy Joogahuoneella mutta toki saa käyttää myös omaa.

Nepsyjoogaa mielenterveyskuntoutujille Nepsyjoogaa mielenterveys kuntoutujille 16- 26 vuotiaille ajalla 8 kerran kurssi. Luodaan mahdollisuus nuoren osallistua kustannuksitta kokeilemaan uutta ja sitouttavaa harrastusta, jossa hän voi samalla rakentaa omaa hyvinvointiaan ja saada työvälineitä oman elämän eheyttämiseen. Nuorella ei tarvitse olla aiempaa jooga tai muuta liikunnallista taustaa. Joogaharjoitukset rakennetaan ryhmän tarpeiden mukaisesti. Tapahtuma edistää osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, kun osallistujalla syntyy oma harrastusyhteisö, jossa kohtaa vertaisiaan säännöllisesti. Viihtyisä ympäristö erillään muista nuoren verkostoista, luo uudenlaista hyvinvointia ja mahdollistaa kohdata uudella tavalla toisia ihmisiä. Pyritään saamaan käytäntöön uusia työvälineitä. Tavoitteena on saada nuoret kokemaan harrastuksen voimaannuttavan puolen, ja toiveena on että osa osallistujista haluaa jatkaa tätä nepsyjoogaa tai autamme löytämään jonkun vastaavan harrastuksen jatkossa, kurssin päätyttyä. Kurssilla ohjataan kotitehtävien kautta nuoria viemään harjoitukset omaan arkeen. Rentoutusharjoitukset, ja liikeharjoitukset tukevat hyvin arjen hallinnassa. Ohjaajana toimii Eija Pusila-Verona, joka on toiminut pitkään ammatillisena erityisopettajana mm Ammatillisen erityisoppilaitoksen tanssinalan perustutkinnon kouluttajana sekä hyvinvointivalmentajana sekä toiminut jooganopettajana sekä nepsyvalmentajana erityisnuorten ja maahanmuuttajataustaisten kanssa, että toki myös aivan perus joogaryhmien kanssa. H

Käytännön ohjeita

Joogahuone, Jaana Haapa-AhoEi joogaan kipeänä

Älä tule joogaan flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton päivä ennen kuin aloitat harjoittelun uudelleen.

Älä syö ennen harjoitusta

Vältä ruokailua pari tuntia ennen harjoitusta. Mutta jos esim. työpäivän jälkeen olet nälkäinen, syö kevyt välipala. Voit juoda lasin vettä puoli tuntia ennen harjoitusta.

Joustava asu

Ota harjoitukseen joustava asu. Tarkista, ettei vaate kiristä mistään ja sallii venyttelyt ja taivuttelut esteettä. Erityisesti koulujen salit voivat joskus olla hieman viileitä, jolloin on hyvä pukeutua lämpimästi ja ottaa myös sukat mukaan.

Tunnille puhtaana ilman hajusteita

Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniastasi. Älä käytä hajusteita harjoitukseen tullessasi.

Rauhassa tunnille

Tule tunnille ajoissa. Joogahuoneen ovi avataan 20 min ennen tunnin alkua ja suljetaan, kun harjoitus alkaa. Harjoitukseen voit valmistautua jo sinne mennessäsi jättämällä ajatuksistasi päivän muut mietteet. Rauhoittunut mieli auttaa keskittymään joogaharjoitukseen alusta lähtien.

Kerro ohjaajalle erityistarpeista

Kerro ohjaajallesi mikäli sinulla on erityistarpeita, esim. selkä- tai muita tukielinongelmia tai olet raskaana.

Joogaharjoitus tehdään joogamatolla

Voit käyttää omaa joogamattoa. Joogahuoneella on myös tarjolla joogamattoja ja puhdistusainetta, jolla voit halutessasi suihkuttaa maton ennen käyttöä. Useimmissa muissa saleissa on käytettävissä alustoja. Joogamaton tai alustan päällä on hyvä pitää jotain omaa kangasta.

Joogatunnin kesto

Harjoitus kestää 1–2 tuntia, jonka lisäksi on varattu 15 minuuttia asusteiden vaihtoon alussa ja lopussa.

Kuuntele itseäsi

Älä pakota itseäsi liikkeisiin, vaan kuuntele kehoasi. Pidä taukoa, jos asennot (asanat) tuottavat kipua, tuntuvat liian raskailta tai sinua alkaa pyörryttää.

Älä vertaa itseäsi muihin

Joogaharjoitus ei ole suoritus, siinä ei kilpailla eikä vertaille itseä muihin. Keskity omaan harjoitukseen ja kuuntele oman kehosi viestejä.

Lämmintä loppurentoutukseen

Loppurentoutusta varten on hyvä olla jotain lämmintä päällepantavaa. Joogahuoneella on peittoja tähän tarkoitukseen.

Joogasta elinvoimaa

Säännöllinen päivittäinen joogaharjoitus – vaikka lyhytkin – pitää kehosi elinvoimaisena. Voit antaa ajan omalle harjoitukselle vaikkapa aamuisin ennen töihin lähtöä tai iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Joogahuone-tunnus

AJANKOHTAISTA

LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksemme jäsenet
joogaavat jäseneduin.

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumat, tarjoukset
ja vinkit sähköpostiisi.

LAHJAKORTIT

Ystävälle, kollegalle,
lahjaksi tai kiitokseksi.

SOME

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa.

LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksemme jäsenet
joogaavat jäseneduin.

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumat, tarjoukset
ja vinkit sähköpostiisi.

LAHJAKORTIT

Ystävälle, kollegalle,
lahjaksi tai kiitokseksi.

SOME

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa.

Suomen Joogaliitto -logo

Helsingin Joogayhdistys ry
on Suomen Joogaliiton
jäsenyhdistys.

Joogahuone-asanoija
Joogahuone-asanoija

Helsingin Joogayhdistys ry 2021 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Helsingin Joogayhdistys ry 2021 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.